blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Paritalo 6h + k + kph + halli

Linnankoskenkatu 53, Keskusta, Porvoo

Hinta
316 000 €

Koko
124,50 m²

Vuosi
1846

Tutustu 3D virtuaaliesittelyyn! Tämä lämminhenkinen ja kodikas vanhan hirsitalon perhekoti on pelkästään kuvien perusteella hankala hahmottaa. Mahdollisuuksien paikka loistavalla sijainnilla lähellä Porvoon keskustan kaikkia palveluita.

Asunto on paritaloasunto kahdeksan asunnon pihapiirissä. Omaa pihaa ei ole, vaan sisäpiha on yhtiön muiden osakkaiden kanssa yhteiskäytössä. Pihapiirissä on myös taloyhtiön yhteiskäytössä oleva puulämmitteinen sauna Aito kiukaalla.

Asunnossa on nukkumiseen soveltuvia tiloja on jopa viisi! Pienin ja valoisin huone on myös täydellinen työtila. Asunnossa on kaksi vanhaa ja kaunista kaakeliuunia. Keittiö ja märkätilat ovat käyttökunnossa, mutta kaipaavat uusimista, muilta osin on makuasia miten laajaa remonttia halua tehdä - pelkällä maalilla pääsee jo pitkälle. Taloyhtiön erittäin maltilliseen hoitovastikkeeseen kuuluu myös kaukolämpö. Asunnon alakerrassa on vesikiertoiset patterit, jotka lämpiävät kaukolämmöllä. Ullakkokerroksessa on sähköpatterit.

Jos vanha hirsitalo hyvällä sijainnilla on sinun unelma - tule ennakkoluulottomasti paikalle tutustumaan tähän uniikkiin kotiin. Esittelyt ja tiedustelut: Sara Karlsson puh. 040 525 8300 tai sara.karlsson@kotilkv.fi

Onko oma asuntosi vielä myymättä? Ei huolta, kutsu minut ilmaiselle arviokäynnille. Autan sinua mielelläni kaikissa asunnonvaihtoon liittyvissä asioissa.

Kohteen perustiedot

Kohdenumero:
20023566
Sijainti:
Linnankoskenkatu 53, 06100 Porvoo
Omistusmuoto:
Oma
Huoneistoselitelmä:
6h + k + kph + halli
Huoneita:
6 h ja enemmän
Hallintamuoto:
Asunto-osakeyhtiö
Tyyppi:
Paritalo (osake)
Asuintilojen pinta-ala:
124,50 m²
Pinta-alojen lisätiedot:
Asuintilojen pinta-ala: 86 m², muut tilat: 38,5 m² ( 3kpl askartelutiloja ullakolla) Kokonaispinta-ala: 124,5 m². Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin huoneiston nykyisen ja rakentamisaikaisen mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu.
Kerros:
1-2/2
Vapautuminen:
1 kk kaupanteosta / sopimuksen mukaan
Kohteen kunto:
Tyydyttävä
Energialuokka:
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Asbestikartoitus:
Ei
Rakennusvuosi:
1846
Käyttöönottovuosi:
1946

Hinta ja kustannukset

Velaton hinta:
316 000 €
Myyntihinta:
314 882,30 €
Velkaosuus:
1 117,70 €
Vuokrattu:
Ei
Huoneiston yhtiövastike yht:
559 € / kk
Rahoitusvastike:
172 € / kk
Hoitovastike:
344 € / kk
Erityisvastike:
43 € / kk

Asuinkustannukset

Saunamaksu:
4 € / kerta
Vesimaksu:
18 € / kk henkilöluvun mukaan
Muut maksut:
Kaukolämpö kuuluu vastikkeeseen, yläkerrassa sähköpatterit.

Lisätiedot

Lämmitys:
vesikeskuslämmitys
Lämmitysmuodot:
 • kaukolämpö
Parveke:
Kyllä
Antennijärjestelmä:
Antenni
Tehdyt remontit:
yläkerta otettu asuinkäyttöön 1996 (askartelutilaa).
Auton säilytys:
1 autotallipaikka, 5 autopaikkaa piha-alueella. Kaavan mukainen vaatimus on 1 autopaikka/asunto.
Päiväkoti:
Päiväkoti Piccolo n. 300 m, Puistopäiväkoti n. 450 m, Huvikummun päiväkoti n. 850 m, Päiväkoti Solhem n. 950 m.
Koulu:
Kvarnbackens skola n. 450 m, Linnankosken Lukio n. 650 m, Keskuskoulu n. 700 m, Borgå Gymnasium n. 850 m, Linnajoen koulu n. 950 m, Lyceiparkens skola n. 1,15 km.
Palvelut:
Kirjasto n. 150 m, Kauppakeskus Lundi n. 450 m, Porvoon keskusta (tori) n. 500 m (jonka välittömästä läheisyydestä löytyy kattavasti palveluja), K-Citymarket n. 550 m, uimahalli ja urheiluhalli n. 900 m, Näsin terveyskeskus n. 2,2 km.
Muut palvelut:
Palvelu- ja liikenneyhteystiedot perustuvat Google Mapsin tietoihin, välitysliike ei ole vastuussa mahdollisista karttapalvelussa esiintyvistä virheistä. Katso lisää https://kartta.porvoo.fi
Liikenneyhteydet:
Linja-autoasema torilla n. 500 m.

Tilat, materiaalit ja varustelu

Säilytystilojen kuvaus:
Asunnon alla on kellaritila, ryömintätilaa, paljon kiinteitä komeroita, ullakkotilaa-
Muu varustelu:
 • naulakko
 • satelliittiantenni
 • lämminvesivaraaja
Tulisija:
 • takka
 • muu
Kate:
peltikate
Käytetyt rakennusmateriaalit:
 • hirsi
Keittiön varustelu:
melamiini
Keittiön muu varustelu:
 • liesituuletin
Liesi:
 • sähköliesi
Jääkaappi ja pakastin:
 • jääkaappi/pakastin
Keittiön lattia:
 • lauta
Keittiön seinät:
 • maalattu
 • tapetti
Kylpyhuoneen varustelu:
 • wc-istuin
 • suihku
 • peilikaappi
 • kylpyhuonekaapisto
Kylpyhuoneen lattia:
 • laatta
Kylpyhuoneen seinät:
 • tapetti
Kiuas:
 • puukiuas
Makuuhuoneen lattia:
 • lauta
 • korkki
Makuuhuoneen seinät:
 • maalattu
 • tapetti
Parveke:
 • ulostyönnetty
Parvekkeen suunta:
 • etelä
Olohuoneen lattia:
 • parketti
Olohuoneen seinät:
 • maalattu
 • tapetti

Tontti

Koko:
1 299 m²
Omistus:
Oma
Kaavoitustilanne:
 • Asemakaava
Kaavoitustiedot:
asuntokerrostalojen korttelialue. Lisätietoja: Porvoon kaupunki, puh. (019) 520 211, https://kartta.porvoo.fi

Taloyhtiö

Nimi:
Asunto Oy Porvoon Linnankoskenkatu 53
Taloyhtiössä sauna:
Kyllä
Isännöitsijän tiedot:
Omatoiminen isännöinti, Auvo Siikanen, Linnankoskenkatu 53 G, 06100 Porvoo, 040 1802565, auvo.o.sikanen@gmail.com
Huolto:
Pihan ja jalkakäytävän lumityöt hoitaa kiinteistöpalveluyritys. Muut työt tapauskohtaisesti joko omatoimisesti tai palveluyritykseltä.
Tehdyt remontit:
1999 C/D-talon salaojitus tehty. 2000 Vesijohtolinjan uusinta. 2003 As. A eteläpäädyn alahirsi korjattu. 2006 Taloyhtiön kylmävesiputket lämpöhuoneesta kuhunkin asuntoon uusittiin. Vaihdettiin uudeksi asunnon C keittiön tiskipöydän alla oleva vuotava viemäriputki ja kuivatettiin vuodosta aiheutunut lievä kosteusvaurio sekä uusittiin lattiarakenteita. 2007 A/B-talon katto pietty. Asunto B:n alakerran kph-remontin yhteydessä kunnostettu ja uusittu taloyhtiön puolesta kph:n alla olevia rakenteita sekä tehty kph:n alle uusi alapohja. 2008 C/D-talon katto pietty ja uuden pellin osalta maalattu. Asunto C:tä varten teetetty ulkoikkunoiden kehykset puusepällä. Kadunpuoleiset ja porttikäytävän ikkunat lasitettu ja asennettu paikoilleen. Talon A/B ja C/D etelänpuoleiset seinät maalattu. Korjausmaalattu talon F/G/H seiniä. 2009 Asuntojen A, B, C kadunpuoleisten ikkunoiden maalaus. 2011 Korjattiin C/D-talon itäseinän alahirren lahokohtia ja korvattiin alin lauta sekä tippalista uudella. Talkootyönä korjattiin asunto E:n oven edustan sokkelin vedeneristystä ja vedettiin oven edustalta salaojaputki lähimpään viemäriin. 2012 Uusittiin talon A/B itäpuolen lappeen peltikate. 2013 Uusittu talon F/G/H rännit ja räystäslaudat sekä suoritettu huopakaton korjausta. Puusepäntyönä korjattu asunto B:n kadunpuolen ulkoikkunoita. Uusittu (vanhaa hyödyntäen) asunto D:n yksi ikkunapari. Uusittu asunto A:n eteisen pohjoispuolen ulkoseinän laudoitusta. 2014 Puusepäntyönä korjattu asunto G:n pohjoispuolen ulkoikkunoita. Maalattu asuntojen A, B, C kadunpuolen ulkoseinät ja asuntojen C ja D länsiseinä ja asunto D:n pohjoisseinä. 2015 A/B-talon katon vanhojen peltiosien massaaminen. D-asunnon eteläpuolen lappeiden pellin uusiminen. E-talon salaojitus, sadevesien imeytys- ja tarkkailukaivojen sekä patolevyn asennus ja pääoven edustan muotoilu sekä ilmanvaihtoputken asennus alapohjaan. 2016 As. C kellaritilan kosteusongelmia arvioitiin, esitys korjausvaihtoehdoista ja alustava kustannusarvio. As. G-H kattovuoto korjattiin. 2017 Asunnot F-H vesikatto uusittiin. As. E WC-istuimen vesivuodon korjaus. Tarkastettiin as. C:n kellaritilan vuotoja (tarkastushetkellä ei vuotopaikkoja). 2018 As. H ulkoseinän lahovaurioiden korjaus. Rakennukset 1 ja 2; ulkoseinien korjausmaalausta porttikäytävässä. 2019 Rakennus 1 (as. A-B) viemärin pesu ja kuvaus, jonka jälkeen em. viemäri sukitettiin as. B:n alapohjan ryömintätilasta piha-alueen kaivoon. As. C:n parvekkeen alapuolisen huopakaton korjaus ja parvekkeen korjaus. Ulkoseinien korjausmaalausta osakkaiden toimesta. 2020 Rakennus 1 (as. A-B) etelän ja idänpuoleisen seinän korjausmaalausta talkootyönä. Yhtiösaunan ja pesuhuoneen saneeraus. 2021 Vesikaton ja kattorakenteiden tarkastus rak. 1 ja 2. Pihalaatoituksen ja portaiden korjausta. Rak. 4 ulkoseinien maalaus, laho- ja eristevaurioiden korjausta. 2022 As. D WC-istuimen vesivuodon korjaus. Katso täydellinen lista korjauksista korjausrekisteristä (sisältyy tilinpäätökseen).
Tulevat remontit:
Hallituksen 21.05.2023 yhtiökokoukselle esitetyn kunnossapitotarveselvityksen v. 2023-2028 mukaan: 2023-2024 - Rak.2 viemärisukitus.As. C:n ja D:n huonokuntoiset viemärit sukitetaan. Viemärit kuvattu ja korjaukset/kunnossapito kuvien perusteella. Työ tarjouksen perusteella. Rahoitetaan lainalla. Kustannus 10 900 €. -> Työ suoritettu alkuvuodesta 2023 ja lainaosuudet jaettu. - Laaditaan piha-aluesuunnitelma ja lisäpysäköintipaikka pihalle. Taloyhtiö ei asenna pysäköintipaikalle sähköä. Kustannus kunnossapitovaroista 1000 €. - Rak. 2 pihavalon korjaus ja muut akuuttikorjaukset. Varattu kunnossapitorahaa 800 €. - Kierrätysjäteastioiden sijoitus ja perustus. Pihasuunnitelman perusteella. Tähän varataan 800 € kunnossapitorahaa. 2023-2028 - Viemärikorjauksia ja sukituksia. Tehdään tarkastusten perusteella. - Rak. 1 – 2 kattoremontti. Tarkastusraportin perusteella. - As. E:lle tulevan käyttövesiputken tarkastus / uusiminen. - Lahovaurioiden korjausta tarpeen mukaan. - Selvitys As. C:n kellaritilan vuotovesiongelmien syystä ja tarvittavat korjaustoimet. - Saunan ja pukuhuoneen saneeraus. Ensin suunnitelma. Yhtiökokouksen jälkeen ilmenneet korjaustarpeet: Vesijohdon jäätyminen. Sulanapitokaapelin asennus.
Kuntotutkimuksista:
Vesikaton kuntokartoitus 14.06.2021.
Taloyhtiön autopaikat:
 • Autotalleja: 1
 • Piha-autopaikkoja: 5
Huoneistojen lukumäärä:
8
Taloyhtiössä muuta:
Sauna, ulkoiluvälinevarasto, kylmäsäilytystilat, yleisantennijärjestelmä, painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä.

Yrityksen tiedot

Yrityksen nimi:
KOTI LKV | Uudenmaan Laatuvälitys Oy
Toimiston nimi:
KOTI LKV | Uudenmaan Laatuvälitys Oy
Osoite:
Leskirouva Freytagin kuja 15 A 4, Helsinki
Toimiston puhelin:
040 701 0003
Toimiston sähköposti:
nina.lang@kotilkv.fi
Takaisin kohdelistaan