blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Kerrostalo 2h+k+kph+wc+lasitet.parveke (yj. 2h+k)

Yläkartanonkuja 3, Soukka, Espoo

Hinta
159 000 €

Koko
59,50 m²

Vuosi
1969

Putkiremontoitu, toisen kerroksen läpitaloasunto palveluiden ja meren läheisyydessä Espoon Soukassa.

Asunto koostuu avarasta olohuoneesta, ruokailutilallisesta keittiöstä, tilavasta makuuhuoneesta, ikkunallisesta kylpyhuoneesta, erillisestä WC:stä sekä vaatehuoneesta. Kylpyhuone sekä WC on remontoitu taloyhtiön LVI hankkeen yhteydessä, mutta muuten asunto on pitkälti alkuperäisessä kunnossa. Olohuoneesta on kulku n. kaakonsuuntaiselle lasitetulle parvekkeelle. Jokaisella asunnolla on lisäksi oma varastotila taloyhtiön kellaritiloissa sekä mahdollisuus sähkötolpalliseen autopaikkaan taloyhtiön parkkipaikalla. Taloyhtiö tarjoaa asukkailleen lisäksi mm. ulkoiluvälinevaraston, saunatilat sekä kuivaushuoneen. Taloyhtiö on huoltanut yhtiötä ja rakenteita järjestelmällisesti. Osana taloyhtiön ylläpitosuunnitelmaa onkin lähiaikoina alkava asuntojen ikkunoiden vaihto. Laajat peruskorjaus hankkeet kuten LVI, on jo takanapäin.

Taloyhtiön läheisyydestä löytyy monipuoliset palvelut, kuten koulut ja päiväkodit, metroasema, lähikaupat sekä harrastus mahdollisuudet. Myös Soukan rantaraitti, venesatama sekä uimaranta ovat kävelyetäisyydellä. Autoilijalle länsiväylän läheisyys mahdollistaa nopean siirtymisen mm. Helsinkiin. Myös julkiset liikenneyhteydet ovat hyvät, metro on vain n. 160 m päässä ja lähin busspysäkki n. 100 m päässä asunnolta. Julkisilla pääsetkin näppärästi lähialueiden palvelutarjontaan.

Tule tutustumaan tähän monien mahdollisuuksien avaraan asuntoon, josta pintaremontilla teet itsellesi/perheellenne sopivan!

TIEDUSTELUT JA ESITTELYPYYNNÖT
Mari Koski 050-5599977 tai mari.koski@kotilkv.fi

Kohteen perustiedot

Kohdenumero:
20159665
Sijainti:
Yläkartanonkuja 3, 02360 Espoo
Omistusmuoto:
Oma
Huoneistoselitelmä:
2h+k+kph+wc+lasitet.parveke (yj. 2h+k)
Huoneita:
Kaksio
Hallintamuoto:
Asunto-osakeyhtiö
Tyyppi:
Kerrostalo (osake)
Asuintilojen pinta-ala:
59,50 m²
Pinta-alojen lisätiedot:
Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin huoneiston nykyisen ja rakentamisaikaisen mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Huoneiston todellinen pinta-ala voi siis olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittua pienempi tai suurempi.
Kerros:
2/3
Vapautuminen:
2-3kk kaupoista
Kohteen kunto:
Tyydyttävä
Energialuokka:
E2018.
Asbestikartoitus:
Ei
Rakennusvuosi:
1969
Käyttöönottovuosi:
1969

Hinta ja kustannukset

Velaton hinta:
159 000 €
Myyntihinta:
128 158,91 €
Velkaosuus:
30 841,09 €
Vuokrattu:
Ei
Huoneiston yhtiövastike yht:
585,07 € / kk
Rahoitusvastike:
303,55 € / kk
Hoitovastike:
281,52 € / kk
Autopaikkamaksu:
10 € / kk

Asuinkustannukset

Saunamaksu:
9 € / kerta
Vesimaksu:
15 € / kk oma mittari
Muut maksut:
Vuokra/Asuinhuoneisto 863,37 /kk, Vuokra/Liikehuoneisto 1/kk, Vuokra/Varasto 1/kpl/kk, Vuokra/Komero 4/kpl/kk, Autopaikka/Lämmin 10/kpl/kk, Autopaikka/Lämmin+sisäl. 10/kpl/kk, Autopaikka/Kylmä 3/kpl/kk. Vesimaksu on ennakkomaksu. Yhtiössä on käytössä huoneistokohtainen mittaukseen perustuva vedenlaskutus. Mittarit on luettava omistajan/asukkaan vaihtuessa. Jos mittaria ei lueta, jää tasauslasku edellisestä lukemasta asti uuden omistajan maksettavaksi ja uusi omistaja sopii edellisen omistajan kanssa kustannusten jaosta. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa 21.11.2023 päätettiin ikkunoiden ja ulko-ovien uusintaurakan tilaamisesta Pihla Oy:ltä. Kokonaisurakan tarjottu summa 1.067.334 € sis.Alv. Yhtiökokous päätti yksimielisesti, hallituksen esityksen mukaisesti, että urakka tilataan ensi tilassa ja hallitukselle myönnettiin valtuudet määritellä urakointisopimuksen lopullinen sisältö, hyväksyä urakan lopullinen hinta sekä allekirjoittaa urakointisopimus Pihla Oy:n kanssa. Urakan valvojaksi päätettiin valita urakan suunnittelija, AFRY Buildings Finland Oy. Urakan kokonaishinta muodostuu urakan kustannuksista, mahdollisista lisätöistä, urakan suunnittelusta sekä sen valvonnasta. Hallitus esittää, että urakka rahoitetaan enintään 1.200.000 €:n (20 v. takaisinmaksuajalla) pankkilainalla. Urakan alkaessa yhtiö ottaa limiittilainan, joka konvertoidaan pankkilainaksi urakan valmistuttua. Lainan lyhennys tapahtuu osakkaiden maksamilla rahoitusvastikkeilla. Päätettiin yksimielisesti antaa hallitukselle valtuudet nostaa lainaa enintään 1.200.000 € sekä allekirjoittaa kaikki lainaan liittyvät asiapaperit valitsemassaan pankissa. Lisäksi päätettiin, että hallitukselle myönnetään valtuudet asettaa riittävä määrä kiinnityksiä yhtiön omistamaan kiinteistöön sekä tarvittaessa hakea lainaa varten uusia panttikirjoja. Lisäksi hallitukselle myönnetään valtuudet sopia lainan ja vakuuden ehdoista sekä allekirjoittaa luottosopimus, panttausasiakirjat sekä kiinnityshakemus ja sen toimeksianto. Päätettiin, että hallitus voi tarvittaessa avata pankkitili lainan hoitoa varten hallituksen valitsemassa pankissa. Urakan aikaisen limiittitilin rahoituskulut (mm. limiittitilin korot, pankkikulut yms.) katetaan hoitovastikkein kerätyin varoin. Toteutuksessa oleva ikkuna- ja oviremontin osalta, osake kohtaiset hankeosuudet vahvistuvat luovutusvaiheessa, eli syyskuun lopussa. Rahoituslimiitti tulee olemaan korkeintaan edellämainittu 1,2m€ ja mahdolliset osuudet suunnittelukustannuksista. Yhtiökokoukselle tehdyn esimerkkilaskelman mukainen myytävän huoneiston rahoitus-osuus/hankeosuus on arviolta 13 463,62 € (mikäli rahoitus-osuuden maksaa pois hankkeen valmistuttua) tai arviolta 81,22 €/kk rahoitusvastikkeena. Todellinen huoneiston rahoitus-osuus/hankeosuus selviää vasta hankkeen päätyttyä.

Lisätiedot

Lämmitysmuodot:
 • kaukolämpö
Parveke:
Kyllä
Antennijärjestelmä:
Kaapeli-tv
Tehdyt remontit:
Parvekelasitus, maalausta ja tapetointia
Auton säilytys:
Kaavoitetut autopaikat 61 kpl, toteutuneet autopaikat 62 kpl. Jakoperuste: jonotuksen mukaan
Päiväkoti:
Yläkartanon päiväkoti noin 100 m.
Koulu:
Soukan koulu noin 500 m, Espoonlahden lukio noin 3 km.
Palvelut:
K-supermarket noin 300 m. Espoonlahdessa Lippulaiva, jossa runsaat palvelut noin 3 km.
Liikenneyhteydet:
Linja-autopysäkki noin 200 m, metroasema noin 300 m.

Tilat, materiaalit ja varustelu

Kate:
Bitumi
Käytetyt rakennusmateriaalit:
 • muu
 • betoni
Muut rakennusmateriaalit:
Vuorivilla
Keittiön pöydät:
 • laminaatti
 • metalli
Keittiön muu varustelu:
 • kiinteät valaisimet
 • liesituuletin / hormi
Liesi:
 • sähköliesi
Jääkaappi ja pakastin:
 • jääkaappi/pakastin
Keittiön lattia:
 • muovi
Keittiön seinät:
 • maalattu
Kylpyhuoneen kuvaus:
allas ja allaskaappi
Kylpyhuoneen varustelu:
 • suihkuseinä
 • pesukoneliitäntä
 • lattialämmitys
 • suihku
 • peilikaappi
 • kiinteät valaisimet
Kylpyhuoneen lattia:
 • laatta
Kylpyhuoneen seinät:
 • kaakeli
Makuuhuoneen lattia:
 • muovi
Makuuhuoneen seinät:
 • tapetti
Parveke:
 • lasitettu
Parvekkeen suunta:
 • kaakko
Olohuoneen lattia:
 • muovi
Olohuoneen seinät:
 • tapetti
WC-tilojen kuvaus:
lavuaari, bidee-suihku, peili
WC-tilojen lattia:
 • laatta
WC-tilojen seinät:
 • kaakeli

Tontti

Koko:
9 194 m²
Omistus:
Oma
Kaavoitustilanne:
 • Asemakaava
Kaavoitustiedot:
Taloyhtiön ympärillä/läheisyydessä asemakaava tulee muuttumaan mm. metron rakentamisen johdosta. Lisätiedot: Espoon kaavoitus, p. 09 816 21

Taloyhtiö

Nimi:
Asunto-osakeyhtiö Yläkelo
Taloyhtiössä sauna:
Kyllä
Isännöitsijän tiedot:
Kirkkonummen Huolto Oy, Isännöitsijä Anders Wikholm, Asemankaari 1, 02400 Kirkkonummi, p. 09 221 9090
Huolto:
Braleva Kiinteistöpalvelut Oy
Tehdyt remontit:
Lämmönsiirtimet uusittu 1991, Ikkunoiden kunnostus TEMA-13 -menetelmällä 1992, A-D -talon ikkunoiden maalaus pohjoispuolella 1994, E-F ja G-H -portaiden ulko-ovien kunnostus 1995, Neljän rakennuksen etelä- ja länsipäätyjen levyttäminen 1996-1997, A-D -talon parvekkeiden kunnostus ja maalaus 1998, A,B,C,D,E,F G,H -ulko-ovien kunnostus ja I-K -ovien uusiminen 2000, I- ja K -talon parvekkeiden kunnostus 2000, Neljän rakennuksen pohjois- ja itäpäätyjen levyttäminen 2002, E-F, G-H ja I-K -talojen elementtien saumaus 2002, E-F, G-H ja I-K -talojen ikkunoiden maalaus 2002, A-D -talon vesikaton uusiminen 2003, Neljän rakennuksen pitkien julkisivujen kunnostus levyttämällä 2004, Antenniverkoston muuttaminen talotähtiverkoksi 2004, Parvekkeiden kattojen ja verikaton osittainen saneeraus 2007, Lukituksen uusiminen 2007, Ilmastointikanavien puhdistus ja säätö Putkiston kuntotutkimus 2007, I-K - talon saunan korjaus 2008, I-K -talon katon korjaus 2010, Lämmönjakohuoneen kalusteiden ja elektroniikan täydellinen uusinta 2011, Kaapeli-TV ja internet 2011, Ikkunoiden maalaus ja korjaus A,D,I,K 2011-2013, Ikkuna- ja parvekeovien kunnostus ja maalaus kaikissa rappujen E,F,G ja H huoneistoissa 2011-2013, K-rapun tukimuurin sadevesijärjestelmän uusinta 2012, Linjasaneerauksen hankesuunnitelma (Patronen) valmistuminen 2012, Linjasaneerauksen toteutussuunnittelu (Karves) 2013, Linjasaneeraus 2015-2016, H-portaan katon korjaus 2016, Leikkipihan teko 2016, Vesikattojen uusiminen 2022
Tulevat remontit:
PTS: Ikkunat ja ovet suunnittelu/toteutus 2023-2024, Portaikkojen ulko-ovet korjaus tai uusiminen suunnittelu/toteutus 2023-2024, Parvekkeiden korjaukset (vaurioituneet) suunnittelu ja toteutus 2025-2025, Julkisivuverhousten kunnostus tai uusiminen suunnittelu/mahdollinen toteutus 2025, Ilmastointikanavat puhdistus ja säätö 2024, Ovipuhelimet tutkitaan vaihtoehdot 2024, Pihasuunnitelma ja toteutus metrotyömaan päätyttyä 2025, Sisäpihan käytävien asfaltointi kartoitus naapuriyhtiöiden kanssa 2025, Tonttiaita rajalle naapuriyhtiöiden kanssa metrotyömaan päätyttyä 2025. Yhtiöllä on tällä hetkellä käynnissä ikkunoiden- ja ulko-ovien (parvekeovet) uusintaurakka. Muista tulevistaa projekteista (mm. parvekkeet ja julkisivut) päätöksiä ei ole tehty ja suunnitelmien osalta tulee vielä päivitettävää. Vahasen tutkimukset, tullaan päivittämään vielä ja AFRY toimii nyt suunnittelukonsulttina. Kyseisistä projekteista ei siis ole vielä päätöksiä eikä niitä ole viety vielä siihen asteeseen, että toteutuksen tai kilpailutuksen osalta olisi tällähetkellä tarkempaa tietoa.
Taloyhtiön autopaikat:
 • Piha-autopaikkoja: 62
Huoneistojen lukumäärä:
83
Liikehuoneistojen lukumäärä:
10
Taloyhtiössä:
 • sauna
 • kuivaushuone
 • jäähdytetty kellari
 • kellarikomero
 • askarteluhuone
 • väestönsuoja
 • kaapeli-tv
Taloyhtiössä muuta:
ulkoiluvälinevarasto, koneellinenpoisto ilmanvaihtojärjestelmä. Kuivaushuoneet sijaitsevat C-tilassa ja E-kellaritasossa (Rappujen A-D osoite on Yläkartanonkuja 3, rappujen E-K osoite on Yläkartanonkuja 7)

Esittely

Esittelyaika:
23.05. 17:00 - 17:30
Esittelijä:
Koski Mari
p.:
0505599977
Sähköposti:
mari.koski@kotilkv.fi
Lisätietoja:
Tervetuloa!

Yrityksen tiedot

Yrityksen nimi:
KOTI LKV | Uudenmaan Laatuvälitys Oy
Toimiston nimi:
KOTI LKV | Uudenmaan Laatuvälitys Oy
Osoite:
Leskirouva Freytagin kuja 15 A 4, Helsinki
Toimiston puhelin:
040 701 0003
Toimiston sähköposti:
nina.lang@kotilkv.fi
Takaisin kohdelistaan